Mestselgende bøker.

Du vet vel hvilken som er den mestselgende boken? Det er definitivt en du har hørt om, men kanskje du ikke tenker på altfor mye? Ja, du gjettet riktig, det er ikke Fifty Shades of Grey. Men det er naturligvis Bibelen som har visstnok solgt over fem milliarder kopier, etter den så kommer Koranen og kanskje også Den Lille Røde Boken av Mao Zedong som ble utgitt i 1964. Grunnen til at vi sier kanskje er fordi tallene er usikre.

Den aller mest solgte boken som vi vet sikkert tallene på er Don Quixote, som vi skal se nærmere på etterhvert. Det blir regnet med at rundt fem hundre millioner eksemplarer har blitt solgt av denne boken. Etter den kommer A Tale of Two Cities av Charles Dickens, med to hundre millioner. Det er interessant å se på avstanden her fra første til andre. En differanse på tre hundre millioner eksemplar er helt utrolig mye. Noe av grunnen kan være at Don Quixote ble utgitt over to hundre år før Dickens sin bok, men forskjellen er uansett enorm.

Deretter har vi Ringenes Herre med 150 millioner eksemplar. Mange av de har sannsynligvis kommet de siste tjue årene etter at filmene ble utgitt. Dette er jo sannsynligvis bøker du har hørt om og som ikke kommer som noen overraskelse. Harry Potter bøkene er også representert på listen og generelt så ser man at det er vestlige forfattere som dominerer listene og spesifikt engelske forfattere. Hva grunnen til det er kan man spekulere i, men sannsynligvis har det noe med tradisjon å gjøre og at det er viktig for engelskmennene å ha fremragende forfattere. Videre kommer du til å få lese mer om ulike bøker og hvordan litteratur er i dag.

mts_wordx