Barn som leser

Ikke-lesere går glipp av kunnskapsrike historier, fantastiske eventyr og nyttig visdom. Lesing er en fundamental ferdighet, og derfor er det lurt å få barna til å lese mer. Starter du tidlig med å oppfordre dem til å lese vil de ha en bedre leseforståelse, men også en lærerik fritidsaktivitet senere i livet. Det er allerede mange voksne som har stoppet å lese etter skolen, som ofte skyldes en mangel på bøker i barndommen. Alle foreldre vil at ungene deres skal bli den beste versjonen av seg selv, og derfor vil vi gi deg noen tips for å få dem til å lese.

Ingen barn klarer å lese i begynnelsen. De fleste barna lærer seg å lese når de blir 6 eller 7 år gammel, men det er ingen unnskyldning for å ikke inkludere lesing i livene deres. Mange eldre mennesker har gode minner fra de dagene noen leste opp et kort eventyr for dem, som vanligvis var rett før de skulle sove. Dette er noe du bør gjøre, fordi det fostrer en kjærlighet for bøker tidlig. Å lese bøker for barna er ikke bare en oppgave, men også kvalitetstid sammen med hverandre. Så selv om barna dine har lært å lese trenger du nødvendigvis ikke å stoppe med det første.

Tekst kan virke skremmende for barn, spesielt når en god leseforståelse mangler. Uansett hva, ikke tving barna til å gjøre noe de ikke ønsker. Du ikke ville bedt barn med astma å løpe mer enn de orker, for det er utenfor deres komfort sone. Hver tålmodig, og begynn heller med bildebøker med få ord.

Teknologien fra det 21. århundre er en nyere oppdagelse, og en stor del av verdenen i dag. Dessverre eksisterer det konsekvenser av å leve rundt teknologi, selv alle fordelene den har gitt oss. Flere og flere barn blir eksponert til det digitale i en ung alder, noe som er kjent for å være avhengighetsskapende. Disse barna ender opp med å bruke flere timer foran en skjerm, og vil deretter glemme å koble av. En amerikansk undersøkelse hevdet at amerikanske barn som leste for moro skyld hadde falt med 10% i løpet av fire år, og om TV og nettbrett har noe med nedgangen å gjøre er ikke unaturlig å tenke.

Dersom du ønsker at barnet ditt skal bli interessert i bøker må du omgis med dem, fordi det signaliserer at de er viktige å ha. Det trenger selvfølgelig ikke å være hyller med bøker, da et par stykk er nok for å sende de riktige signalene. Omgi ungene med bøker i andre aspekter i livet også, og ta med dem på biblioteket for eksempel. Det er den perfekte plassen for å vise hvor mye lesing kan bety for noen, og alle alternativene du kan velge mellom.

mts_wordx