Velg riktig interiør til lesekroken

Hvis du er så heldig å ha en lesekrok, er det lurt å tenke litt gjennom interiøret, for å skape den beste og mest behagelige leseopplevelsen. Lesekroken trenger slett ikke å være stor. Den kan bestå av noe så enkelt som en stol, et lite bord og en bokhylle. Det er likevel en fordel om lesekroken er ved et vindu, slik at du kan lese i dagslys om dagen. Om kvelden trenger lesekroken god belysning.

Lesekroken bør være avskjermet på en eller annen måte. Her er det bare å bruke fantasien. Bokhylla kan for eksempel være en skillevegg som deler lesekroken fra resten av rommet. Det er også lurt å plassere lesekroken langt vekk fra TV-en, i tilfelle noen andre vil se på TV mens du leser.

Hvis du ikke vil bruke bokhylla som skillevegg, kan du henge opp gardiner, lage en vegg av planter eller sette opp et skjermbrett for å gjøre lesekroken til et eget lite hjørne i rommet. Er du skikkelig heldig, har du kanskje et helt rom du kan bruke som leserom og bibliotek.

Lesekroken trenger en god stol eller sofa der du kan sitte lenge uten å få vondt i ryggen eller skuldrene. Et bord er praktisk til store bøker, eller til å legge fra seg bøker, briller og andre ting du trenger. Noen liker også å ha med litt mat og drikke inn i lesekroken. De yngste leserne foretrekker kanskje en sittesekk eller puter på gulvet når de skal lese. Bøker er selvfølgelig en annen ting du trenger i lesekroken, dersom du da ikke foretrekker å lese e-bøker eller høre på lydbøker på mobilen.

Når det gjelder veggene i lesekroken, er det ofte lurt at de har behagelige farger eller et fint tapet som enten er beroligende, eller som stimulerer fantasien litt. Med tapeter fra Familietapeter.no har du et stort utvalg å velge blant. En trivelig lesekrok kan stimulere til mer leselyst, som er viktig både for barn og voksne. Skap leselyst tidlig ved å gi barna gode og spennende bøker tilpasset deres alder og interesse. Det er et faktum at gutter leser langt mindre enn jenter, noe som igjen kan skape utfordringer når de kommer på skolen. Både jenter og gutter trenger å oppleve leseglede fra de er små, noe du kan bidra til gjennom høytlesing og ved å skape en hyggelig lesekrok for hele familien.

mts_wordx