Tolkien og Dickens

Her skal vi se på to forfattere, som vær for seg har definert sjangrene som de har skrevet i. Både J.R.R. Tolkien og Charles Dickens er to legendariske engelske forfattere. Og arbeidet som de har gjort, Tolkien for fantasysjangeren og Dickens for hans syn på samfunnet, og hans kritikk sådan.

Tolkien ble født i Sør-Afrika i 1892 under med navnet John Ronald Reuel Tolkien, og han døde i 1973. Tolkien er som kjent forfatteren av to av de mest kjente bøkene i verden, Hobbiten og Ringenes Herre. Disse to bøkene og spesielt Ringenes Herre har fått mye av æren for hvordan fantasy-sjangeren blir sett på i dag, og som inspirasjon for så mange nye moderne bøker i dag. Game of Thrones ville i dag ikke eksistert hadde det ikke vært for Ringenes Herre. Sannsynligvis ikke bøker som Harry Potter heller, så effekten Tolkien har hatt er gedigen. En av de største grunnene til hans suksess er foruten karakterene, eller historien, så er det faktum at han skriver på en klassisk måte. Han skriver på en måte som kan minne de store klassiske romanene fra tidligere, men satt i en fantasiverden.</p>

Han skriver på en måte som får deg til å tro at dette er noe som faktisk kan ha skjedd en gang, mens det kan man ikke si om andre fantasy-bøker, som ganske bestemt setter seg i fantasy-delen av det de skriver. Tolkien skrev selv at han ønsket å lage en engelsk mytologi med Ringenes Herre og at handlingen i boken faktisk skjedde for flere tusen år siden. Utenom det så er jo også selve handlingen og de ulike karakterene noe som har gjort boken spesiell.

Dicken på den andre siden skrev i en realistisk måte og alle hans bøker inneholdt en slags form for kritikk av samfunnet, gjennom satire og ironi som oftest. Dickens ble født i Portsmouth i 1812, og om du sier dickensian, så forstå de fleste at du mener det som en kritikk mot samfunnets urettferdigheter og fattigdom. Det er en ganske bra effekt å ha på verden. Hans bøker er som oftest ganske morsomme å lese, underholdende, og ikke veldig vanskelige. Han har skrevet så mange berømte bøker at det tar for lang tid å gå gjennom dem alle her. Men du bør forsøke å lese noen av dem om du er interessert i bøker. Du kommer garantert til å like det, det tør vi å påstå.

mts_wordx