Skjønnlitteratur og sakprosa.

Når det kommer til skjønnlitteratur så er det kanskje den litteraturformen som er aller mest populær. Der finner du alt mulig av bøker, alt som ikke er om noe «ekte», om du forstår. Det er også disse som jevnt over har aller mest suksess blant lesere, siden de aller fleste setter pris på slike bøker. Forskjellen på skjønnlitteratur og sakprosa er følgende. «Krig og fred», boken skrevet Leo Tolstoj er skrevet med utgangspunkt av den franske invasjonen av Russland på 1800-tallet. Det er en rekke ekte personer som er med i boken, som Napoleon Bonaparte. Men den forteller ikke en sann historie, siden selve handlingen er fiksjon. Om man skulle skrevet en bok som handlet om den franske invasjonen, så ville det blitt sett på som sakprosa.

Du kan se at ofte så blander man disse to sammen, men om de blandes sammen i det hele tatt så går det under definisjonen skjønnlitteratur. Skjønnlitteratur er en lang bok, i motsetning til en novelle som ofte er ganske kort. Det er ingen definitive sidetall som gjør at du kan definere det som enten det ene eller det andre. Men de fleste har en inneforstått aksept på hva en skjønnlitterær bok er og hva en novelle er.

Sannsynligvis så har du lest begge to på skolen, da de som oftest hadde det som krav, både på ungdomskolen og på videregående. Det er ikke alle som er like interesserte, men det skader ikke å vite det. Det sagt, så har bøker som Game of Thrones gjort litteratur populært igjen, spesielt blant unge. Og selv om kvaliteten kanskje ikke er av det absolutt høyeste, så er det fortsatt godt at folk leser bøker igjen

mts_wordx