Bøker er viktige

Bøker er noe av det viktigste vi har i samfunnet. I hvert fall når du ser på det over en historisk periode. I dag har dessverre det skrevne mediet blitt mindre og mindre viktig, og alt har blitt langt mer digitalisert. Men fortsatt så ser vi at bøker blir gitt ut i stort omfang, og de er populære som aldri før. Det er naturligvis ikke alle sjangere som er like mye leste som før i tiden. Du finner ikke mange bøker som Fyodor Dostojevskij sin Brødrene Karamazov, som er en fantastisk bok forresten. Men det er vel noe en bare bør akseptere som en utvikling i samfunnet.

Men litteratur er svært viktig føler vi på Imprint, fordi det gir en annen dybde i en historie enn noe annet. På film så blir du stort sett vist og fortalt hva som skjer, spesielt i moderne tider hvor CGI er så viktig. Ingenting avhenger av fantasien lenger, og det føler vi er litt synd. Det er ingenting her i verden som å lese en bok, og forsøke å forestille seg hva forfatteren beskriver. Ofte så er det noe ganske vidunderlig og interessant, og som oftest så er det også noe som skiller seg fra en fantasi som en annen leser kan ha. Og det er noe av det som gjør bøker så spesielle. Så her på Imprint så skal vi forsøke å skrive litt om litteratur, om de største forfatterne, om de mest populære bøkene, og hvordan de har innvirket på samfunnet generelt.

Det å lese en bok er viktig, men det betyr ikke nødvendigvis at man ikke er smart om man ikke har lest en bok i livet, utenom skolebøkene. Det er lov til å ha andre interesser her i verden, og det er ingen som har eierskap over interesser ute i den vide verden. Men vi føler at bøker er viktig uavhengig av det. Før i tiden så var bøker det eneste folk hadde som en slags underholdning i hjemmet. Det har naturligvis blitt erstattet av en mengde saker i hjemmet som har forsikret oss mot kjedsomhet. Men om du ikke har lest en bok, så plukk en opp en gang. Kanskje du blir overrasket over hvor mye du liker det, og om du ikke gjør det så kan du jo bare legge den fra deg igjen. Ingen skade gjort.

Men om du er interessert i å vite mer før du hopper i det så kan du lese videre her. Du skal få lese om store forfattere, interessante bøker og om hvordan litteratur har utviklet seg og hvordan det er i dag. Så bli med oss videre her på Imprint, og vi lover å ikke skuffe deg mens du er med oss.

mts_wordx