Don Quixote

En av de største og viktigste bøkene gjennom historien er Don Quixote, skrevet av Miguel de Cervantes, og som blir ansett som den første moderne romanen. Visse har til og med påstått at det er kun Shakespeare som er nær Cervantes evner. Og det er kanskje noe av det beste som du si om en forfatter. Historien i seg selv er ganske enkel, det handler om en ridder, Don Quixote, som går ut i verden for å finne rettferdighet. Han har lest så mange romaner om ridderlighet at han forsøker å gjenopplive ridderlighet, det at han er gal, gjør det hele mer interessant.

Det som denne boken gjør er at den har inspirert så utrolig mange andre bøker i det litterære samfunnet. Det er klart det er flere lag i boken som det trengs å analysere enda mer i dybden, og det krever nok en gjennomlesning flere ganger for å få en full forståelse.

Den er både en tragedie og en komedie samtidig. Den anbefales på det sterkeste, det er en lang bok, så tålmodighet kreves, men du kommer til å nyte det når du kommer til slutten av den. Så les i vei!

mts_wordx