Bibliotekets uvurderlighet

Biblioteket er av mange grunner det ultimate fristed for mange lesehester. Du kan lese fantastiske bøker helt gratis, og som oftest er det et stort utvalg å boltre seg i. Bibliotekarene kan ofte bistå deg i jakten på både gamle klassikere og nye utgivelser, i tillegg byr biblioteket på det dempede lydnivået som skal til for å kunne nyte en god bok. Ofte er det mulig å ta med seg bøker hjem, uten å måtte betale noe.

Det er herlig å rusle langs hyller på hyller med litterære verker i alle mulige sjangere. Selv det minste bibliotek vil være stort nok til at du aldri vil få lest alle bøkene det har å by på. Dagens biblioteker lar deg dessuten ofte få lov til å bruke internett, og er dermed det perfekte stedet for studenter og folk som arbeider hjemmefra. Selv om folk kanskje leser mindre nå enn før i tiden, er bibliotekene utvilsomt kommet for å bli.

Biblioteket som institusjon

Mang en forfatter har nok også brukt biblioteket som et passende sted for å skrive verkene sine. Å være omringet av bøker av alle slag kan gi inspirasjon i seg selv, i tillegg er stillheten bygget byr på absolutt nødvendig for aspirerende skribenter. Noe annet som er interessant å merke seg med biblioteket, er hvilken utradisjonell institusjon det på mange måter må kunne sies å være. Visst har biblioteket eksistert i lange tider og er en sentral del av kulturen, men likevel.

Biblioteket bryter med tradisjonen i den forstand at nærmest alt vi bruker det til er gratis. I samfunnet er vi vant til å måtte betale en pris for det aller meste av goder, men det er ikke tilfellet her. Vi kan undre oss over hvorfor det er slik. Har vi som samfunn simpelthen innsett at verdien og nytten av det vi får fra bibliotekene våre ikke kan kjøpes for penger?

mts_wordx