Bibliofili

Visste du at det finnes mennesker her i verden som er bibliofile? Vi ønsker å påstå at vi her på Imprint er det, fordi bibliofili er kjærligheten til bøker. Oftest så elsker man bøker på grunn av at de er bøker, ikke så mye for innholdet, eller kvaliteten på det som er skrevet. Folk har store samlinger av bøker fordi de rett og slett elsker formen på dem. Det er en spesiell form for kjærlighet. Det er litt som folk som samler på filmer, kun for å ha dem, ikke fordi de er så glade i selve filmen.

Vi føler at det er ganske interessant fordi det er naturligvis ganske få her i verden som er det. Her i Norge finnes det faktisk en Bibliofiliklubb, med et medlemstall på 33 og vi synes det er ganske gøy. Det forsikrer i hvert fall at bøker aldri går i glemmeboken fullstendig, og det er ganske viktig.

Med tanke på at det finnes så mange ulike typer av klubber og lignende her i verden, så er det ikke overraskende at det også finnes en dedikert til kjærligheten for bøker. Du kan jo forsøke å melde deg på selv, kanskje de aksepterer deg?

mts_wordx