Mest kjente forfatterne

Når vi har da kommet såpass langt så ville det også være feil av oss å ikke nevne noen av de største og mest kjente forfatterne gjennom historien. Det er jo disse som virkelig har satt i gang vår fantasi og uten dem så ville litteraturen vært litt mindre rik og litt mindre interessant. Vi skal hovedsakelig se på forfattere av skjønnlitteratur, for om vi begynner å dekke alle mulige sjangere og stiler så blir vi sittende her i flere dager. Og skjønnlitteratur er tross alt den mest kjente og brukte stilen av dem alle. Og det er egentlig ingen andre steder å starte enn William Shakespeare, den legendariske engelske poeten, og som ses på som den største engelskspråklige forfatteren. Egentlig kan man utvide det til hele verden, så innflytelsesrik som Shakespeare har vært og fortsatt er.

Det han aller mest beundres for er hans bruk av språket, hvordan han knytter sammen historier, og hans tragedier. Det kan ofte være vanskelig å lese Shakespeare, spesielt om du ikke har tidligere erfaring, siden hans språkbruk ikke er akkurat det man kan kalle for moderne, og måten det er skrevet kan innimellom gjøre det vanskelig å følge. Men om du ikke gir opp så får du virkelig noe spesielt tilbake. Hans aller mest kjente verk er Romeo og Julie, Hamlet og Othello, bare for å nevne noen få.

Han var i det hele tatt en svært aktiv og effektiv skribent, og en som er den skribenten som har sine verk mest spilt over hele verden. Det er mye mer enn kan si om Shakespeare naturligvis, men det holder med å si at han virkelig er en gigant.

mts_wordx