Lesing etter en operasjon

Når du har vært gjennom en operasjon eller en sykdomsperiode, trenger du mye hvile. Men det betyr ikke at du skal ligge og sløve, eller bare se på TV. TV kan være fint i perioder, og lydbøker kan også være fint, men det er også veldig koselig og avslappende å lese en bok. Bøker har den fordelen at du kan ta dem med deg overalt, enten i senga, i godstolen eller ut på verandaen. De trenger verken strøm eller dekning. Lesing passer for alle aldre, så inspirer gjerne hele familien til å lese.

Lesing korter ned tiden

Du kan til og med ha med bøker på sykehuset for å lese før og etter en operasjon. Det gjelder enten du trenger en operasjon for en sykdom eller lidelse, eller hvis du er inne for en kosmetisk operasjon. Brystkorrigerende kirurgi gjennom motiva norge kan både gi deg en mer velbalansert kropp og mer selvtillit. Ta med deg en god bok og les på venterommet og når du våkner etter operasjonen. For det kan faktisk være litt kjedelig å ligge på sykehuset, selv når du bare skal gjøre en brystkorreksjon.

Er lesing bra for helsen?

Lesing i seg selv er kanskje ikke bra for den fysiske helsen, men det å slappe av er sunt. Når du roer deg ned, senkes blodtrykket og musklene slapper av. Alt som reduserer stress er bra for helsen. Lesing er også bra for den psykiske helsen din. En god bok kan dessuten gjøre det enklere å roe ned før du skal sove, og dermed kan boka bidra til å gi deg bedre søvn, som også er sunt. Lesing er også bra for hjernen og øker konsentrasjonen, så det kan komme mye bra ut fra lesing. Ta deg derfor tid til å lese litt, gjerne hver dag.

Les det du liker

Det finnes ingen riktige eller gale bøker. Les det du vil, det som gjør deg glad og får deg til å slappe av. Du kan lese tegneserier eller skjønnlitteratur, spenningsbøker eller fantasy. Finn den sjangeren du liker. Prøv deg gjerne fram, for eksempel ved å lese gratis utdrag fra bøker på nettet før du kjøper dem, eller gjennom å lese på baksiden av bøkene i butikken. Lytt til anbefalinger, men husk at alle har sine egne favorittbøker. Det er ikke sikkert du liker det samme som vennene dine. Kjøp gjerne bøker på salg for å spare penger, eller bestill dem på nettet for enkel hjemlevering. Hvis du ikke liker en bok, eller hvis du har for mange bøker, kan du gi bort noen for å få plass til nye.

mts_wordx